GO JEMI GO..!!

Pagi ini, ketika kawan2 patologi sedang sibuk belajar dengan gigihnya di makmal histologi, aku pun turut sama sibuk..tapi sibuk nak call tadika yg kitorg daftarkan nama rizmi (not kitorg..hubby aku yang gi daftarkan sebenarnya..)..berdebar plak nak tau sama ada rizmi dapat tempat kat tadika tu ke tak..if tak dapat, senang nak uruskan hal seterusnya..


 
Alhamdulillah..
 
 
Mulai 2hb jan 2013, rizmi akan mula bersekolah di tadika Ihsan, UTM..dapat sesi pagi..8am - 12 noon..Maka dengan itu, terpaksalah daddy dia jadi super daddy buat sementara waktu..
 
Malangnya, 2hb tu hari rabu, hari di tengah2 minggu..maka, tak dapatlah aku nak bersama2 rizmi menghantar dia ke tadika..sedihhh..tapi apakan daya..hari keesokkannya, aku dah nekad nak ponteng klas ajer demi menyiapkan anak tersayang untuk ke sekolah..ahhh...tak kira!!



aku plan nak masukkan dia untuk kelas iqra' dan fardhu ain sekali..


Aku plak yang over excited + nervous...(dulu aku tak masuk tadika yer kawan2..maka, tu yang jadi terover skit..)
 
Boleh ke rizmi sesuaikan diri..boleh ke dia berkawan2...
 
Risau jugak sebab anak terunaku ini pelat dia masih belum hilang..takut cikgu2 tak faham plak cakap dia..(walaupun pelat, tapi humang aaiii..kekadang cakap dia boleh menusuk terus ke kalbu..)
 
Keperluan sekolah dia kitorg dah cari sikit2..
 
Kasut sekolah dah beli..stokin pun dah beli..(sekarang macam2 brands dan design kasut sekolah wehh..jenama disney la, barbie la..)..pensel warna pun dah beli siap2..

Tapi, yang paling tak tahan, beg sekolah ngan bekas pensel dia..
 
Dia nak beg boboiboy..tapi bukan yang jenis sandang belakang yang biasa tu..nak yang boleh sandang + tarik sekali ala2 beg travel tu..regenya..gulppp...walaupun aku membodek dia untuk membeli beg jenis biasa, tapi kerana dia berangan yang dia tu boboiboy halilintar, maka bodek aku tak berjaya..
 
Bekas pensel plak nak yang bentuk CARS, yang ada gambar lightning McQueen..kachoww..!!regenya pun..gulpp..bekas pensel aku pun jenis yang cabuk jer..
 
Takpelah rizmi intan payung, ibu ngan daddy belikan apa ajer kehendak kamu tapi yang berkaitan ngan sekolah dan pembelajaran je la..Semoga beg boboiboy ngan bekas pensel cars tu (+ hadiah extra--> patung boboiboy angin + boboiboy tanah + coming boboiboy halilintar) akan jadi pemangkin kamu untuk rajin belajar..
 
IBU DAN DADDY DOAKAN SEMOGA KAMU MENJADI SEORANG YANG CEMERLANG, GEMILANG DAN TERBILANG..JUGA BERGUNA DAN BERJASA PADA AGAMA, BANGSA DAN NEGARA..
 
AMIN..!!
 

boboiboy oh boboiboy..kamulah pujaan hati jemi...


rajin adik rajin...
rajinlah belajar...
bila besar nanti...
boleh tunjuk ajar..
daddy juga ibu...
gembira selalu..
melihat anakku..
rajin baca buku...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 comments:

~najwa~ said...

Kan....
Kita pulak yg nebes lebih.hehe.

Irfan akan mula sesi 10dec ni. Ape pun x beli lg.
Dia nak beg ultraman mebius.
Garu kepala ibu nak cari...huhu

MommyRizmi said...

najwa: agaknya sume ibu2 memang super nervous eh bila anak nak start sekolah..laki aku cam rileks jer aku tgk..wahh,awalnya irfan start skolah..semoga anak2 kita rajin gi skolah..
apapun, selamat mencari beg ultraman mebius..hehehehee..

afzan said...

ala buat-buat rileks je tu. siap baju melayu dia pun tak beli lagi. wachaa!

Post a Comment