LAST POSTING...


Salam..

(fuhhh..fuhh..banyaknya sawang..)

Skang dah start busy sebab dah masuk last posting sebelum exam 1st Pro...(dup..dap..dup..dap...)sangat banyak mende yang perlu dibaca dan difahami..kalau baca jer tapi tak paham, tak memberi makna apa2..AJA AJA FIGHTING!!

Inilah keje aku skang di microbiology lab...bermain2 ngan segala jenis bakteria, fungi, virus, parasites, etc..eventhough bunyinya macam sedikit menakutkan sebab ada risiko nak dapat jangkitan, tapi aku suka keje kat lab microbiology nih..


inilah dia koloni kuman yang menyebabkan penyakit taun yer kawan2..


Oh ye, dulu aku memang plan nak sub-specialised in microbiology (note: pathology ada sub-specialisation --> haematology, anatomic pathology, microbiology dan chemical pathology)..tapi setelah di brainwash oleh pak specialist masa bekerja di pathology lab suatu masa dahulu, maka aku dah buat keputusan untuk amik haematology..Haematology tu berkaitan ngan darah yer kawan2,termasuklah bahagian tabung darah (blood bank) sekali..


I LOVE HAEMATOLOGY...!!
 
(Apa la yang aku merepek ni..)

 
 
Exam 1st pro akan bermula pada 15 MEI 2013 - 21 MEI 2013..doakan kami pathologist-to-be lulus dalam exam nih yer..INSYAALAH...
 
 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 comments:

afzan said...

agak-agak cabutla label tu dulu. hehe. gudluck yayang!

MommyRizmi said...

label tu takleh cabut..nanti i lupa tu media apa..salah ternak bakteria plak..hehehehee...

~najwa~ said...

good luck beb! take care juga handling all those microorganism.

tp mcm nak share jugek hal kejadian baru. pensyarah kanan kat utm skudai yg incharge lab bebaru ni passed away (and 1 of their staff yg guna lab tu jgk passed away). pensyarah tu passed away kat GH png diagnosed atypical pneumonia - kira mcm sudden death jugakla....deteriorate very fast, sama mcm yg sorg lg. dgr citer microorganism dari lab tu sendiri. tapi idak pulak aku tau cerita lanjut.


MommyRizmi said...

najwa: errkk...menakutkan...(al-fatihah buat arwah..)..tu la risikonya if dok kt microbiology lab..

Post a Comment